Bağışıklık Güçlendirici II Kahvaltı Tarifi

10-05-2020 23:04
Bağışıklık Güçlendirici II Kahvaltı Tarifi

Bağışıklık Güçlendirici 2 Kahvaltı Tarifi

Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini sağlam tutmak son derece önemli biliyorsunuz ve bunun da yolu öncelikle sağlıklı ve akıllıca beslenmeden başlıyor. Antioksidant değeri yüksek meşe balı, taze meyve ve sebzeler, et ve yumurta her daim sofranızda olsun. Bunların özellikle sağlıklı pişirilmiş halleri ile balın pişmemiş hali özellikle. Sadece corona değil her türlü hastalıktan korunmak için güçlü bağışıklık sistemi şart:)

 

Bizim evde en çok hazırladığımız bağışıklık güçlendirici iki kahvaltı fikrimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

Domatesli, Peynirli ve Ruşeymli Omlet

Efem domates mevsiminde ya da elinizde geçen yazdan kalma domates var ise deneyin hatta organik domates (ve hatta biber) salçası bile kullanabilirsiniz çünküpişmiş domateste likopen yani antioksidant oranı daha yüksek biliyor musunuz:)

Bir orta boy domatese denk gelecek kadar sos (yaklaşık 1/2-1 su bardağı kadar ya da 2-2 yemek kaşığı salça), 2-3 yumurta, 1 dilim beyaz peynir (ya da lor da olabilir:) ve 1 tatlı kaşığı ruşeym 2-3 kişilik bir omlet yapmak istediğinizde yeterlidir. Domatesi çok az zeytinyağında çevirin. Peyniri çatalla ezin ve domatesle beraber biraz pişirin. Peynirin suyu salınacaktır onu uçuruyoruz bu aşamada. Sonra üzerine çırpılmış yumurtaları ve ruşeymi ekleyin. Yumurta pişinceye kadar çevirin bir güzel. Ruşeym burada sulu bir omlet olmasını engellemek ve ayrıca besin değerini arttırmak için var. Bıdılığınız mesela bu omletin yanına ekmek vb yemezse bile sorun olmaz bu sebeple. Peyniriniz yeterince tuzlu ise tuz koymanıza bile gerek kalmayabilir.

Meşe Ballı ve Mevsim Meyveli Pankek

1 yumurta + 1 yemek kaşığı labne (ya da lor) + 2 yemek kaşığı pankek karışımımız bizim temel pankek alt yapımız zaten. Bunların hepsini beraber çırpın ve yağsız granit ya da seramik tavada minik minik pişirin. Meyveleri isterseniz hamura da ekleyebilirsiniz ama taze meyve yemek biliyorsunuz bağışıklık sistemi için önemli. Meşe balının da antioksidant değeri çok çok çok yüksek diğer ballara göre biliyorsunuz. Az ve öz yemek için son derece iyi. Çok ılık bir suda (elinizi yakmayan bir kaç yemek kaşığı suda) 1-2 yemek kaşığı meşe balınızı ekleyin ve açın. Böylece daha akışkan ve pankekin her tarafına bulaşacak bir bal olacak elinizde. Burada kaynar su olmaması çok çok önemli. Ltf su sıcak bile olmasın sadece ılık olsun:)

Umarım bu iki temel tarifimi beğenmişsinizdir.

Tuğba Bayburtluoğlu

Gıda Müh., Yazar

(Bağışıklık savaşçısı:)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.