Beta-glukan ve Selenyum Şampiyonu Otlu Peynirli Omletçikler

04-08-2022 11:56
Beta-glukan ve Selenyum Şampiyonu Otlu Peynirli Omletçikler

Bu sabah kendime yaptığım omletçikler çok çok güzel olunca size de detaylı tarif vermek istedim:))

 

Efenim bizim aile hem Selanik hem Girit bi de üzerine Eskişehir-Konya hattı ve hatta azıcık Kafkasya ile Malatya kombosu olduğundan (sülaleye gel:)) böyle her yöreden etkiler, malzemeler ve yeni nesil pişirme teknikleri ile efenim nasıl diyolağğğ sizin dilde :) "eklektik dokunuşlar" ile ortaya çıkan tarifler benim çok çok hoşuma gidiyor:) Aşırı besleyici, son derece tok tutucu, çok lezzetli ve akıllıca olunca "Hah" diyorum "Tuğba yine bi bilge tarif yaptın hadi bakalım paylaş." Ama sebepleriyle öyle her yerde tarif var yoksa:)))

 

Otlu Peynirli Yulaf Ezmeli Omletçikler (1-2 kişilik)

- 2 yumurta

- 2 kaşık yulaf ezmesi (el robotunda inceltilecek kurudan)

- 1/2 su bardağı ince rende beyaz peynir ile sepet peyniri 

- 1 Brezilya cevizi rendesi 

- 1 avuç maydanoz ve dereotu

 

Malzemeler bu kadar. Dikkat ederseniz yağ ve tuz yok. Çünkü ihtiyaç yok:)

 

Efenim tarifin iki püfff noktası var: 

 

1) Peynir ince rende olacak ki tüm malzeme ile tam karışsın.

 

2) Yulaf ezmesi tominik tominik kalmasın diye hemen karıştırmadan önce el robotundan kuru kuru çekilecek. Burası çok önemli. Yoksa özellikle beyler bu ne ya biz at mıyız niye yulaf yiyoruz diyorlar:)) Hem bu hem de şöyle bir besin değeri detayı var: Piyasada inceltilmiş diye satılan yulaf ezmeleri ne yazık ki hızlıca okside olarak besin değerlerini yitirebiliyor. Bu yüzden yulaf ezmesini hemen kullanmadan önce çekmek daha güzeli. Bu arada un değil ezme:))

 

Brezilya cevizi tercihen eklenebilir. Bir taneciği rendelense bir yetişkinin günlük selenyum dozu alınmış oluyor. Neden çünkü kök hücreleri beslemece:))

 

Tüm malzemeyi karıştırın ve ister tek bir omlet olarak ister benim yaptığım gibi birer yemek kaşığı ile tavaya koyarak omletçikler olarak arkalı önlü pişirin. Tuz ve yağa gerek yok ama isterseniz baharat atabilirsiniz. Yapın ve yorumlarınızı paylaşın tamam mı:))

 

Afiyetler olsunnnn!!!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.