Sebze Çeşnili Et Sote

27-12-2021 11:46
Sebze Çeşnili Et Sote
Bir Baba Yemeği Klasiği: Et Sote
Bu tarif sevgili babacığım 81’lik delikanlım Mehmet Asaf Öztermiyeci’nin elinden. 
Yalnız bu yemeğin olmazsa olmazı radyodan gelen hafif sanat müziği ezgileridir efendim. Babacığım yemek yaparken usul usul mırıldanacak keyifte olduğunda lezzeti daha da güzel olur bu yemeğin. Annelerim, çocuklarla babayı mutfağa sokun da beraber yapsınlar bu tarifi, ne dersiniz?

Malzemeler;
» 500-600 gram sotelik dana eti (bonfile, antrikot karışık olabilir)
» 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
» 1 adet orta boy kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
» 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış, mevsimi değilse domates salçası miktarını 1 tatlı kaşığı arttırın lütfen)
» 3 adet orta boy yeşil biber (ince doğranmış, mevsimi değilse kullanmayın lütfen)
» 2 yk sebze çeşnimiz
» 1 yemek kaşığı domates salçası
» ½ yemek kaşığı biber salçası
» 1 su bardağı sıcak su
» 1 çay kaşığı iyotlu tuz
» Karabiber, kekik (tercihen)
» 2-3 diş sarımsak
» 4-5 adet arpacık soğan (arzu edilirse)
 
Yapılışı;
Babacığım, bu tarifte dikkat edilecek noktalardan bir tanesinin yumuşak et kullanmak ve onları da sotelik, minik minik doğramak olduğunu özellikle söyler.  Bir de kavurma ve mühürleme işi var. 

Bir yaşın küçük bebeklerimizin yemeğini hazırlarken soğanı ve biberi çok kavurma taraftarı değiliz biliyorsunuz. Ancak burada yemeğin lezzetini veren noktalardan biri olduğundan ve ayrıca babalarımız her an, "Çok biliyorsan gel sen yap!” diyerek havlu atabileceğinden, zeytinyağında soğanı ve biberleri hafif kavurarak başlayın. Çok yakmadan etleri de üzerine atın ve yüksek ateşte 2-3 dakika etleri mühürleyin. Bu, etlerin dışının hızlıca pişip suyunun içinde kalmasını sağladığı için önemli.

İçine doğranmış domateslerle baharatları ekleyin. Biraz karıştırın. Salçaları sıcak suyla güzelce harmanlayıp azar azar etlerin üzerine ekleyin ve ateşi iyice kısın. Usul usul pişecek, kapağı kapatırsanız suyu da içinde kalacağı için daha lezzetli olacaktır. En fazla 1 saat içinde yemeğiniz hazır.

Büyükbabadan babaya oradan bebeye bu tarifi mutlaka kaydedin ve yapın. 

Afiyetler olsun!
 
Organik Sızma Zeytinyağı için tıklayınız...
Katkısız Sebze Çeşnimiz
Salça çeşitlerimiz burada...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.