Tok Tutan Sebzeli Yulaf Tostu

13-12-2021 06:40
Tok Tutan Sebzeli Yulaf Tostu
Yulaf doğal olarak beta glukan içerdiği için bağışıklığınızı çok destekler. Bu yüzden mutfakta elinizin altında çorbalara, keklere, kurabiyelere kullanmak için mutlaka olsun hem unu hem ezmesi.Yulaf biliyorsunuz bol lif ve kıymetli mineral ve vitamin içeriğinin yanı sıra bağışıklığı güçlendiren beta-glukan içeriği ile sağlıkçıların çok tavsiye ettiği bir gıda. Tok tutan bir yulaf tostu yapmak o kadar zor değil hele ki evde ekmek olmadığında hızlıca yapılabilir.
 
Bu tarifin tok tutmasının sebebi hem yulafın lifinden hem de yumurtadan kaynaklanıyor. Peynir de çok güzel lezzet veriyor. Arasına hiç bişi sürmeden bile tüketilebilir hatta yanınıza alabilirsiniz:) 

Ben hem yulaf unundan hem de yulaf ezmesinden denedim. Yulaf ezmeli olanı bi öyle bıraktım bi de el robotundan çektim. Aşağı yukarı hepsi aynı oldu ama en kısa sürede pişen ve en güzel olan rondoda çektiğim yulaf ezmeli olandı. Onun tarifini vereceğim. 
 
Tok Tutan Yulaf Tostu / Ekmeği (2-3 dilim:)
- 1-1,5 yk yulaf ezmesi
- 1 adet yumurta
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir rendesi

Tüm malzemeyi atın bir kaba ve el robotundan geçirip tost makinasında güzelce pişirin.

Yağlı kağıt arasında pişirirseniz yapışma derdi olmaz ya da makinaya hafifçe yağ da sürebilirsiniz. Bu şekliyle Fransız tostu (yani kızarmış ekmek) gibi oluyor. Arasına bişiler koyup sandviç yapabilirsiniz, benim gibi acuka ve peynirle ekmek gibi tercih edebilirsiniz ya da hızlıca evden çıkacağınız günlerde maydanozu acukayı filan da içine katarak çeşitlendirebilirsiniz.

Yulaf doğal olarak beta glukan içerdiği için bağışıklığınızı çok destekler. Bu yüzden mutfakta elinizin altında çorbalara, keklere, kurabiyelere kullanmak için mutlaka olsun hem unu hem ezmesi. Az az alın ve buzdolabında saklayın ki acımasın (doğal hali acıyabiliyor ne yazık ki çabucak) Bu yüzden sitede her zaman taze çekilmiş, acımamış, tertemiz yulaf unumuz ve ezmemiz var.
 
Bu arada tatlı sevenler de peynir yerine lor ve bir kaşık da bal/elma özü koyarak denesinler o da çok güzel oluyor.
 
Tarifi yaptıktan sonra yorumlarınızdan eksik etmeyin.
 
Afiyetler olsun...
 
Tuğba Bayburtluoğlu
Gıda Müh., Yazar
Yulaf Sevdalısı
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.