Haftalık Yemek Listesi - Yaza Fit Giriyoruz

19-05-2024 10:23
Haftalık Yemek Listesi - Yaza Fit Giriyoruz
Güzel dostlar,
 
Yaz iyice kendini hissettirmeye başladığından fitleşelim isteği ile yine çok dengeli bir liste hazırladık size. Buyrun detaylara:
 
- Etsiz pazartesimizde pratik sebzeli mercimek çorbamız var. 1 paket ezogelin çorbamızı az yağda çevirip üzerine 1 havuç rendesi ve 3-4 su bardağı sıcak su ile çok hızlı ve güzel bir çorba yapmanız mümkün. Evde ne sebze varsa onu da ekleyebilirsiniz. Domates rendeleriniz bitmeyecek gibi gözüküyorsa onu da ekleyebilirsiniz su yerine. Bizim evde en sık pişen çorbadır açıkçası.
 
- Tam buğday makarnamız hem kendi başına makarna olarak hem de salatalarda çok tok tutucu oluyor. Aynı şekilde tam tahıl tel şehriyemizi de pilav gibi yapabilir ya da salatalarınıza ekleyebilirsiniz. İkisi de bol sebze içerdikleri için Türkiye'de tek güzellerimizden. 

- Yok şekerim ben tahıl tüketmiyorum yok mu bakliyat makarnan şehriyen diyen dostlara da hemencecik göz kırpıp gülebiliriz:) Aynen makarna ve şehriye gibi pişiyor bu güzeller amaaaa esasında bolca mercimek içeriyorlar teyzesi. Nasıl uslular nasıl güzeller:))
 
- Haftanın tatlısı ev yapımı granola esasında ama %100 meyveli olarak yapabileceğiniz reçellerimiz de can biliyorsunuz. Her zaman yaptığınız reçel tarifindeki bir bardak beyaz sofra şekeri yerine yarım bardak elma özü koymanız yeter...

- Anne hamburgerinin yanına patates kızartması iyi gider dedik ama biraz daha sebzelendirmek için yanına havuç da ekledik. Yağ da çekmesin-daha sağlıklı olsun diye fırında yaptık. Siz de mutlaka deneyin. Mayonez sevenler için de bire bir yoğurt ile karıştırıp biraz sebze çeşnisi ve biraz besin mayası ekleyerek nefir bir dip sos yapabilirsiniz. :)

Lütfen listemizi inceleyin. Diyetisyen ve doktor onaylı, gıda mühendisi anne elinden listelerimizde 4. seneyi devirmek üzereyiz. Kaydedin, arkadaşınıza gönderin, çerçeveletip mutfağa asın yani siz bilirsiniz:)
 
Çok güzel bir hafta olsun.
 
Sevgi ve muhabbetle,
 
Tuğba Bayburtluoğlu
Gıda Müh., Yazar
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.