11 Sebzeli Patates Pankeki

10-12-2021 08:06
11 Sebzeli Patates Pankeki
Bir süredir patates temelli ama esasında karnabahar başta olmak üzere güzel güzel sebze yedirecek temel bir tarif oluşturma peşinde idim.
 
Bu sabah tam istediğim oranlar tuttu ve daha tava bile soğumadan gelip size yazmak istedim.
 
Malzemelerden göreceğiniz gibi sebze çeşitliliği bizim sebze çeşnisinden geliyor en çok. Adında özellikle patatesi öne çıkardım ki aile bireyleri tarafında annem yine ne denedi göz belertmeleri ile karşılaşmayayım:) Onlar için patatesli benim için karnabaharlı esasında bu pankekçikler. "Ay başka bişiler de var derlerse maydanoz ve havuç ile baharatlar diyerek karnabahardan hiç bahsetmeden yemelerini sağlamanız mümkün:) 
 
11 Sebzeli Patates Pankeki (3-4 kişilik)

Malzemeler:
- 1 orta boy patates, ince rendelenecek suyu sıkılacak
- 1 minik mor havuç (yoksa turuncu da olur:)
- 1 minik turuncu havuç
- En az patates büyüklüğünde karnabahar (ort. 3-4 çiçek)
- 1-1,5 yemek kaşığı sebze çeşnili ve besin mayalı mücver karışımımız (yoksa çeşni, besin mayası, un ve kabartma tozu)
- 1 yemek kaşığı sebze çeşnimiz (tarife 2 çeşit biber, soğan, kereviz, nane, fesleğen ve dereotu katkısı bu güzel ile sağlanıyor:)
- 2 yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 su bardağı sepet / örgü peyniri rendesi
- 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (tercihen)
- Tuz, karabiber (tercihen)
 
Bu tarifin temelinde esasında patatesin suyunu sıkarak uzaklaştırmak var. Böylece sulu bir hamur olmayacak ve çok un koymaya gerek kalmadan güzel bir pankek yapabileceğiz. Ama havuç ile karnabaharın da suyunu sıkmak isterseniz hemen oracıkta çıkan suyu için derim, vitamin var onlarda vitamin. Patatesinki ise nişastalı o yüzden bir çorbaya koymak için vb kenara ayrılabilir.
 
Patates ve havuçları ince rendelemek ya da rondodan geçirmek önemli. Minicik, parça pincik olsun ki pişsin. Karnabahar da çok dişe gelmesin diye yine rendeden geçecek. Püre olmasın ama azıcık diri kalsın.
 
Maydanozlar ince doğranıp (ya da rondolanıp) peynir de rendelendikten sonra tüm malzemeyi karışıtırıp yağsız yanmaz tavada arkalı önlü pişirin ve sıcak servis edin. 
 
Peynir olarak dolapta kalmış kuru bi peyniri de değerlendirebilirsiniz ama lütfen tuz oranına dikkat edin; peynir tuzlu olunca ben ekstra tuz koymuyorum.
 
Baharat size kalmış tamamen. Bizim sebze çeşnisi esasında fazla fazla yetiyor. Bi karabiber belki o da patatesin yüzü suyu hürmetine:)
 
Bu miktarlardan fotoğraftaki gibi 4 tabak çıktı. Bi bölümünü bu satırları yazarken yedim:)
 
Daha güzelleri sizin olsun, karnabahar yiyen ve yedirenleriniz çok olsun:))
 
Sebze çeşnimizi buradan inceleyebilirsiniz.
 
Tarife lezzet ve sağlık katan besin mayamızın bağlantısı burada.
 
Hem sebze çeşnisi hem besin mayası içeren mücver karışımımızın bağlantısı da burada.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.