Bebek Tarhanası Tarifi

05-07-2024 15:11
Bebek Tarhanası Tarifi

Ebeveynler, bebeklerinin sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyümesi için sürekli olarak en iyi besin kaynaklarını ararlar. Bu arayış, besleyici ve doyurucu gıdaların önemini daha da vurgular. Bebekler için sağlıklı ve besleyici alternatifler arayan aileler için, tarhana çorbası en iyi seçeneklerden biri olarak öne çıkmaktadır. Bebeklerin büyüme ve gelişmelerine katkıda bulunan bu lezzetli çorba, geleneksel Türk mutfağının zengin bir mirasıdır. Tarhana çorbasının kendine has dokusu ve içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde, bebeklerin ihtiyaç duyduğu tüm besin ögelerini karşılayarak, sağlıklı bir gelişim süreci sunar. Ayrıca, tarhana çorbasının kolay sindirilebilir yapısı, özellikle hassas mideye sahip bebekler için ideal bir seçenektir. 

Bebek Tarhanası Nasıl Yapılır?

Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu eşsiz tarif, hem bebeklerin damak zevkine hitap eder hem de annelerin içini rahatlatır. Bebek tarhanası, bebeklerin sindirim sistemine uygun olarak hazırlanan, kolayca sindirilebilen ve yüksek besin değerine sahip bir gıdadır. Fermente edilmiş yoğurt, çeşitli sebzeler ve buğday unu ile hazırlanan tarhana, bebeklerin ihtiyacı olan temel besin öğelerini sağlar. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu değerli gıda, aynı zamanda annelik mirasının nesilden nesile aktarılmasında önemli bir rol oynar. 

Şimdi ise sizlere nasıl hazırlandığından bahsedelim.

Makarna Lütfen markası olarak tamamen organik tarhanalarımızı incelemek için Bebek tarhanası bağlantısına tıklayarak ilgili sayfamıza ulaşabilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Bebek Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan

  • 2 adet kapya biber

  • Yettiği kadar un (1-2 kg-ilk hamuru yumuşak yapacak kadar)

  • 250 gram süzme yoğurt

  • 2 adet domates (tercihen)

  • 1 adet yeşil biber (tatlı)

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet havuç

Bebek Tarhanası Tarifi

Domatesleri küp şeklinde doğrayın, soğan, sarımsak ve havucu soyunuz. Ardından, tencereye ekleyin ve yumuşayana kadar pişiriniz. Pişmiş malzemeleri blender ile püre haline getiriniz. Sonrasında karışımı soğumaya bırakarak bekletiniz.

Soğutulmuş karışıma, tarhana hazırlığımız için yoğurt ve un ilave edilerek yoğrulur. Bu süreç sonucunda hamur yumuşak bir kıvama sahip olacaktır. Hamurun 6 saat kadar dinlendirilip mayalanması gerekmektedir. Bekletme süresi uzadıkça tarhananın daha ekşi bir tat alacağını unutmayınız.

Bebeklerimiz için bu tarhananın biraz daha az beklemesi bizim tavsiyemizdir, çünkü fazla ekşi olması bebeklerin bu tarhanayı yememesi anlamına gelir.

Tarhana fermentasyonu ortam sıcaklığına göre değişeceği için 7-15 gün sürebilir. İlk günlerde fermentasyon hızlı gidecektir, hamuru yoğurup içerisindeki havayı almanız iyi olacaktır. Artık değişimlerin durulması ile fermentasyon süresinin sonuna geldiğinizi anlayacaksınız. Tarhanadan küçük parçalar kopararak temiz bir bez üzerine serilerek, gölge ve havadar bir yerde çevire çevire iyice kurumasını sağlayın ve bu sürede kırıp ufalayarak kurma hızını arttırın. Kuruduğuna emin olduktan sonra mutfak robotuna alıp un haline gelinceye kadar çekin. Kuru ve temiz kaplarda tercihen cam kilitli kaplarda tarhananızı en az 1 sene kadar saklayabilirsiniz. Baharat, tuz özellikle içermeyen bebek tarhanası eğer bebeğinize yine de ekşi gelirse pişirirken soğan kavurması ve havuç rendesi ekleyerek tatlılandırabilirsiniz.

Ardından, bu ev yapımı hazırladığınız tarhanayı kullanarak bebekleriniz için tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz. Bu konuda size bazı önerilerimiz bulunmaktadır. İşte sizler için bebek tarhana çorbası tarifi.

Bebek Tarhanası Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı tarhana

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı su

Tarif

Hazırlık aşamasında, öncelikle küçük bir cezvede suyla, tarhanayı sürekli karıştırarak pişirin. Bu yöntemle tarhananın topaklanmasını önleyebilir ve daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Tarhana iyice piştikten sonra, çorbanın soğumasını bekleyin. İyice ılıdıktan sonra, çorbaya zeytinyağı ekleyip karıştıralım. Zeytinyağı, bebeğinizin ihtiyacı olan sağlıklı yağları sağlayacaktır ve çorbanın lezzetini artıracaktır. Son olarak, bu besleyici çorbayı bebeklerimize sunarak sağlıklı bir öğün tamamlayabiliriz. Afiyetler olsun.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.