Çiğ Brokoli Salatası

27-12-2021 15:50
Çiğ Brokoli Salatası
Çiğ Brokoli Salatası (1-2 kişilik)
 
Malzemeler;
» 1 büyük avuç sapıyla beraber çiğ brokoli, minik minik doğranacak
» 2 yk mayonez (light tercihen)
» 2-3 yk organik elma sirkesi
» 1 yk yoğurt
» 1-2 tk elma özü (ya da bal/şeker)
» 1 tk tatlı toz hardal (ya da acı nasıl severseniz:)
» Tuz, karabiber
» Süslemek için ay çekirdeği

Brokolileri minik minik doğrayın ve kenarda bekletirken baharatlarla beraber tüm sos malzemesini karıştırın ve brokolinin üstüne dökün.

Ekstra yağ gerekmiyor çünkü yağ mayonezden geliyor.

Elma sirkesi ile elma özünü önce az ekleyin. Tadarak istediğiniz miktara çıkın. Dikkat elma sirkesi ile tuz mayonezi kesermiş gibi oluyor en başta ama güzelce karıştırırsanız hiçbir sorun yok. Bir de sirke kuvvetli olduğu için kontrollü eklemek en güzeli.

Hardal burada sadece lezzet için yer almıyor. Kansere karşı savaşan sulforafan içeren karnabahar, brokoli ve lahana doğrandıktan sonra 5-10 dakika kadar bekletilip bir de üstlerine 1 çay kaşığı kadar toz hardal ekildiğinde vücudun bu güzel bileşiği bünyesine alması tam 4 kat artıyor. Osman Müftüoğlu Hocamızdan öğrendiğimden beri bir güzel ekliyorum ben de. Pul biber, zerdeçal gibi baharatlar da ekliyorum ama tercih size kalmış.
 
Temelde mayoneze tatlı ve ekli eklenmesi ile elde edilen bu sos fast foodcuların damaklarımızda lezzet patlamaları yapmasının sebebi.

Brokoli bahane canlarım bu sos makarnaya da patates salatasına da çok yakışır. Yani düşünün çiğ brokoli bile yediriyorsa:) Maharetli olanlarınız mayonezini bile kendi yapacaktır biliyorum:) Mutlaka deneyin.
 
Organik Elma Sirkesi
Elma Özü
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.